Annons

Annons

Annons

Rättvik

Heta brudpar på Drive in

Värme blev ledordet både när det gäller romansen och temperaturen vid kyrkan denna soliga tisdag i Rättvik. Paren som lovade att leva i tillsammans i nöd och lust var 17 till antalet och två barn blev döpta.

I den 30-gradiga värmen vid Rättviks kyrka var det under tisdagen dags för Drive in vigslar och dop. En av prästerna på plats för att viga paren var Monica Jones och hon stressar inte upp sig i onödan.

– I år har vi fått in 17 anmälningar om giftermål och två som ska döpas så de fyra timmar vi har på oss räcker gott och väl utan att behöva skynda. Det är också tillåtet att droppa in för att viga sig, allt som behövs är en hindersprövning, säger Monica Jones.

Det är andra året som Classic car week och Rättviks kyrka arrangerar tillställningen. Idén är att dopet eller vigseln genomförs efter att paret eller föräldrar med barn har tagit sig fram till kyrkan med hjälp av den bil man övriga dagar under veckan cruisar runt i Rättvik med. Vad gäller kösystemet för bilarna var det "först till kvarn" som gällde och det var tio månader unga Nova Söderströms dop som inledde det ceremoniella.

Annons

Annons

– Vi gifte oss under liknande omständigheter och vi gillar hela rocka billy-kulturen så därför tänkte vi att det var perfekt, säger Novas mamma Evelina Söderström.

Nästa följe fram till prästen var Rättviksparet Erik och Angelika Hansson.

– Vi har en fin bil och vi bor i Rättvik så det här passade väl bra. Efteråt ska vi och våra drygt 70 gäster åka till Rättviksparken för att fortsätta festen, berättar Angelika Hansson.

Strax innan brudparet ska hänge sina liv åt varandra börjar nervositeten göra sig påtaglig för Erik.

– Nu börjar men bli lite nervös men det är nog bra det, annars kanske det går åt skogen, menar Erik Hansson.

Som om det inte vore nog med Drive in vigsel och dop så finns det även möjlighet att gifta sig i bilen, men då krävs det att man har en cabriolet. Annette och Stefan som båda heter Björk i efternamn vid det här laget bestämde sig för att sköta vigseln i framsätet.

– Det kändes som en rolig grej att gifta sig i bilen och nu är det ju bara att leva ihop tills vi blir gamla, menar Anette och poängterar att det nog ska gå vägen eftersom att Stefan är Stefan och att sådana inte växer på träd.

Varje par som var färdigvigt fick lyssna till The Roomates som är ett engelskt band som sjunger a capella.

– Det är helt fantastisk miljö här i Dalarna, förra året när vi var här och sjöng var det hällregn så att man inte såg sjön men nu är det helt fantastiskt, säger sångarna i The Roomates.

Annons

Fakta

Drive in vigsel och dop 2014

Antal vigslar: 17

Antal dop: 2

Plats: Rättviks kyrka

Arrangör: Rättviks kyrka och Classic car week

Temperatur: 30°C

Ålder: Grundades 2013

Stämning: God men varm

Antal präster: 2

Antal par som föreslog att de skulle såga av taket på sin bil för att få gifta sig i den: 3

Tid: 16.00-20.00

Koncept: Köra fram till kyrkan i en bil man tycker om och antingen gifta sig eller döpa sitt barn

Brudpar från Värmland: 2

Annons

Inbäddat innehåll

Angelika och Erik Hansson från Rättvik blev första paret som gifte sig med Drive in vigsel 2014.

Tio månader unga Nova Söderström fick en varm dag utanför kyrkan och det svala dopvattnet kom väl till pass.


Björn Daniels

023-936 00
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan