Annons

Annons

Annons

Särna

Ebba Busch i ambulans på RV 70 – mötte åkeriägaren Mikael: ”Måste spela med korten jag har”

På blixtvisit i Särna hann KD:s Ebba Busch åka ambulans på farligt smala väg 70 mellan Särna och Idre. Och överraskas av åkeriägaren Mikael Smitz. Trots skenande bränslepriser som äter upp verksamhetens marginaler är han lugnet själv.

– Jösses du har ju ett jätte marginaltapp. Jag hade aldrig klarat av att ta det så lugnt som du. Jag hade varit vansinnig, utbrast partiledaren över en kopp kaffe på Mikaels kontor i Särna.

KD:s partiledare Ebba Busch besökte under fredagen både Idre och Särna. I Särna fick hon en pratstund med Ola Jönsson, chef för ambulansjukvården i Särna samt med åkeriägaren och mångsysslaren Mikael Smitz. Både Ola och Mikael tog upp vikten av att farligt smala RV 70 mellan Särnaheden och Idre rustas. Inte oväntat kom också betydelsen i glesbygden och för åkeriägare av de skenande bränslepriserna i Sverige, på tal.

Bild: Eva Kallersand

Annons

I fem dagar har Ebba Busch rest runt i glesbygden under rubriken "Sverigesnacket". För att möta väljare och prata med folk som bor och verkar utanför storstäderna. I torsdags var hon en svängom i Sälen. Och på fredagsmorgonen dök hon upp inne på ett litet industriområde i Särna, utanför Mikael Smitz kontor i Särna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan