Annons

Annons

Annons

Annons

Byggboomen i Älvdalens fjällvärld

17-åriga Frida – symbol för Idrefjällens framtid: ”Klart jag är nervös”

Som ett stort smörgåsbord av alla viktiga parter när Destinationsutveckling Idre AB bjuder in till "Idredagen" på måndag.

Fjällanläggningarnas höjdare, ministrar och partiledare som Annie Lööf – och så Frida Korssjön, 17-årig gymnasieelev från Grövelsjön:

– Ytterst är det Frida hela den här dagen handlar om, att utveckla bygden så att också unga människor som hon kan och vill bo här, säger Lars Ericson, vd på Destinationsutveckling Idre.

Frida Korssjön är född och uppvuxen i Grövelsjön och pluggar nu på gymnasiet i Leksand till kock. Nu får hon ståta som symbol under "Idredagen" när Destinationsutveckling i Idre AB bjuder in beslutsfattare, näringslivet och lokalsamhället för en diskussion inte minst om utmaningarna som följer i byggboomens spår - och hur de kan lösas.

Bild: Privat

Annons

De enorma investeringarna på uppåt 25 miljarder kronor de närmaste tio åren som görs av delägarna inom Destinationsutveckling Idre AB - Idre Fjäll, Fjätervålen, Idre Himmelfjäll och Grövelsjöfjällen - är som ett enda stort pussel.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan