Annons

Annons

Annons

krönikaNy MT-redaktion

Mats Laggar
MT är hemma igen – vi öppnar redaktionen i Älvdalen efter nyår

Jag är så oerhört glad och stolt i dag.

Jag kan nu äntligen meddela att Mora Tidning inom kort öppnar den tidigare nedlagda lokalredaktionen i Älvdalen.

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Snart åker skylten upp. Chefredaktör Mats Laggar framför Mora Tidnings nya lokalredaktion i Älvdalen. Fd Swedbanks lokaler.

Bild: Stefan Rämgård-Östlund

Annons

I dag är en mycket viktig dag för Mora Tidning. Faktiskt en historisk dag för hela Mediasverige. MT öppnar nu den redaktion som lades ned i Älvdalen för snart tio år sedan.

Det var en sorgens dag för många när Mora Tidnings dåvarande ägare Mittmedia stängde lokalredaktionen i Älvdalen 2013. Inte minst drabbades tidningens alla prenumeranter och kunder i Älvdalen när lokalredaktör Björn Rehnström fick slå igen redaktionsdörren.

Nu återvänder vi. Vi är åter hemma. Vi slår upp redaktionsdörren igen efter nyår. Det kan nästan inte kännas bättre.

Redan den 1 december tar vi över Swedbanks gamla lokaler, centralt beläget på Dalgatan. När vi sedan rustat lokalerna planerar vi för en officiell invigning och Öppet hus. Då är du självklart inbjuden.

Annons

Det var tre år sedan – 2019 – som Bonnier tog över Mora Tidning. Bonnier blev samtidigt ägare av övriga lokaltidningar i gamla Dalarnas Tidningar och avsomnade Mittmedia.

Annons

Från start var det uttalade målet att satsa helhjärtat på det lokala, med fler journalister på plats lokalt och förbättrad lokal närvaro. En plan som gick rakt in i hjärtat på oss anställda. Vi strävar för lokaljournalistik, för det fria ordet, för den öppna debatten, för yttrandefriheten och för ett fritt samhället. Allt för att gynna ett demokratiskt, inkluderande och hållbart samhälle.

Det är där vi är nu i dag med Bonnier i ryggen.

Det är unikt att öppna stängda redaktioner i Sverige. Media har ett tufft decennium bakom sig. MT går nu lite i bräschen.

För två år sedan började vi bygga upp MT igen. Vi fick bland annat fler journalisttjänster. Vi har gått från två fast anställda journalister till sju på bara två år. Detta inklusive mig själv, som lokal chefredaktör på plats och ansvarig utgivare.

Vi har också satsat stort på att stärka det lokala - som när vi i maj startade vår egen lokala sajt – moratidning.se. Våra egna livesändningar av lokalsport har uppskattats mycket. Vi satsar nu vidare på bland annat utökade livesändningar med skidåkning, hockey och lokal fotboll.

Nu går vi alltså steget fullt ut och (åter)öppnar lokalredaktionen i Älvdalen. Vi står för det vi säger och påstår. Den lokala närvaron är vägen framåt för oss.

Vi gör detta för att komma närmare dig. För att bli bättre för dig. För att bli mer relevant för dig i ditt liv. Vi ska vara bäst på att leverera det du behöver veta i ditt liv och i din vardag. Vi ska vara på plats där du är. De som har Mora Tidning ska vara de som är bäst informerade i bygden. Anser vi. Vi är bäst på hemmaplan.

Annons

Annons

Vi är övertygade om att de satsningar vi gör nu ger en bättre och mer lokal journalistik, som även ska tilltala än fler i Älvdalen. Inte minst de yngre som är allas vår framtid.

Jag är nu bara oerhört glad över att äntligen kunna få meddela att vi är tillbaka i Älvdalen igen.

Jag tror och hoppas att detta kommer leda till att du vill vara kvar i vår "familj" och även att många nya ansluter. Allt för att vår satsning ska bli så bra, hållbar och framgångsrik som möjligt.

Vi kommer informera dig fortlöpande om vad som händer i våra olika kanaler tills redaktionen slår upp dörren. Håll utkik. Om inte förr så ses vi när redaktionen i Älvdalen öppnar med Öppet hus.

Det viktiga nu – MT är åter hemma i Älvdalen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan