Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
Satsa mer på de unga som är kvar i Mora

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hör upp näringslivsenheten på Mora kommun.

Det är dags att leta stjärnor där man verkar – istället för att hämta hem de som gått på export!

Satsa så att de unga vill vara kvar i Mora. Istället för att försöka locka tillbaka de som redan flytt, menar insändarskribenten.

Bild: Linn Almäng, Arkivbild

I dagarna är det afterwork i Stockholm, där det lagts ner Moraresurser och pengar. Meningen med denna träff är att försöka locka tillbaka "moringar" som flyttat.

Annons

Annons

Att få hem arbetskraft är naturligtvis ett trevligt intiativ, så klart. Det har gjorts liknande satsningar tidigare. Jag har många ungdomar i min närhet, de är på väg ut i vuxenlivet. De är nyfikna på arbete och vill jobba. Många är på praktik på olika arbetsplatser runt om i Mora.

Jag hyllar de arbetsgivare som tar emot dessa ungdomar. Hyllar de som arbetar med att försöka pussla ihop elev med företag. Men uppenbarligen så felar det någonstans. Det fattas resurser.

Jag tänker att det är dags att näringslivsenheten börjar bygga förtroende och framtid hos de ungdomar som är på väg ut i vuxenlivet här hemma i Mora – istället för att importera hem de som redan flyttat. Det vore inte en sekund för sent att elev och skolans praktik också samordnas med en tjänsteman på näringslivsenheten i Mora. Så praktikanten i Mora sedan vill stanna i Mora. Sorgsen medborgare

---

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan