Annons

Annons

Annons

Borlänge

”Hair” bränner aldrig till – men musikalen bjuder på en hel del skratt

Passionerad pacifism, allehanda droger, flytande könsidentiteter och, givetvis, en lång parad otvättade frisyrer av högst tveksam estetisk karaktär. Mycket är sig likt medan andra tidsmarkörer har tillkommit när musikalen ”Hair” nu har flyttat 55 år framåt till en vag och svensk samtid.
Viktor Norén lyser i rollen som extroverte hippien Berger och Moonica Macs beslöjade sångröst saktar välbehövligt ner tempot.
BT har sett publikrepetitionen på Göta Lejon i Stockholm.

Text

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Borlängebördiga Viktor Norén och Moonica Mac spelar två av huvudrollerna i musikalen ”Hair” som spelas på Göta Lejon i Stockholm till och med 13 maj.

Bild: Nadja Sjöström

Annons

Vi lever i en tid när mainstream-medier svämmas över av berättelser om gränsöverskridande sexualitet och variationer på könsidentiteter. Häromveckan sattes den svenska flaggan i brand i Turkiet utan att någon i Sverige knappt höjde på ögonbrynen och nyligen slog en framstående kristdemokrat ett slag för legalisering av cannabis. Knappt någon i offentligheten tvivlar längre på klimathotet och i ett läge där Sverige knackar på dörren till ett Natomedlemskap går det ändå alldeles utmärkt att ifrågasätta det.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på moratidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan