Annons

Annons

Annons

Malung-Sälen

Insändare
Jag arbetade heltid – men då tog orken också slut

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har med förskräckelse tagit del av Malung-Sälens kommuns planer på att införa fasta scheman med varannan helg, för sin personal inom vård och omsorr (Artikel 29 januari).

Jag är själv utbildad undersköterska med över 30 års erfarenhet, som för ett par år sedan valde att lämna ett yrke som jag i grund och botten älskar. Detta på grund av alltför dåliga arbetsvillkor och stora brister i organisation.

Annons

Annons

Det pratades mycket om vilka hjältar vi var i samband med pandemin och att det var viktigt att höja statusen för vårdbiträden och undersköterskor.

Tror ni på riktigt att varannan helg kommer att få fler att söka sig till detta yrke?! En yrkesgrupp som samhället är helt och hållet beroende av och helt enkelt måste finnas.

"Jag är själv utbildad undersköterska med över 30 års erfarenhet, som för ett par år sedan valde att lämna ett yrke som jag i grund och botten älskar", berättar insändarskribenten.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Jag har hela tiden varit av den åsikten att lönen inte är det viktigaste att få upp, utan skäliga arbetsvillkor och stöd i deras viktiga arbete ute i verksamheten är det absolut viktigaste.

Heltid som norm, jo jag tackar! Jag arbetade heltid, men då tog orken också slut. Kanske borde ni titta på lägre tjänstgöringsgrad med heltidslön och försöka få till till exempel var tredje helg istället.

Dyrt? Kanske, men i slutändan kanske ni får en personal som orkar vara på jobbet och mår bra?

Jag är övertygad om att fler kommer att söka sig andra sysselsättningar eller braka i väggen, om detta blir verklighet.

Lycka till!

En gång i tiden undersköterska i Malung-Sälens kommun

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan