Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Debatt
En planet för alla

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det finns teman som människor tycker olika om. Det beror på tron och vilka åsikter man har. Så uppstår grupper vars medlemmar tror att de egna meningarna är de enda riktiga.

Vi har glömt bort att människan bara är en del av skapelsen, inget annat, menar debattören.

Bild: Arkivbild, Mats Laggar

Annons

Så är det till exempel när det handlar om rovdjur och speciellt vargar. Oavsett hur länge folk diskuterar kommer de aldrig att komma överens. Angående vargar: Många människor vill minska vargpopulationen drastiskt till högst 150 individer i hela landet, eller helst utrota alla vargar. Skälen till det blir ofta publicerade och är allmänt bekanta. De flesta är absoluta dumheter och lögner.

Jag håller med Anders Ekholm (insändare 10-05-23) och känner att jag tillhör den grupp som tycker att jorden borde vara en planet för alla levande varelser, även såna som är obekväma för oss människor.

Annons

I vår arrogans tror vi att människan är den mest högtstående varelsen och att vi därför får förändra jorden efter våra fantasier, kan förstöra och våldta naturen och uttnyttja resurserna som vi vill och döda allt som stör oss på något sätt.

Vi har glömt bort att människan bara är en del av skapelsen, inget annat! Varje levande varelse har en särskild uppgift på jorden och rätt till sitt liv precis som vi människor.

Genom vårt beteendet har människan blivit det farligaste rovdjuret på jorden. Istället för att förstöra och utrota måste vi lära oss respektera och bevara naturen och alla dess varelser. Det är människans uppgift på jorden. När vi agerar på detta sätt lever vi sann kristendom. Men det verkar som att många av oss är förvirrade och har tappat bort det sunda förnuftet och livets andemening.

Annons

När jag ser hur människor umgås med varandra, hur de beter sig mot naturen och vilda djur, ser allt våld, brott och korruption med mera, tycker jag det är en mörk tid vi lever i.

Detlef Kuhn

---

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan