Annons

Annons

Annons

krönikaMT-cupen 2023

Mats Laggar
MT-cupen drar igång – fotboll är bäst på hemmaplan

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Barn är det bästa vi har. Det tycker vi alla. Inte minst alla eldsjälar i de lokala fotbollsklubbarna, som sommar efter sommar arrangerat MT-cupen för alla barn i norra Dalarna.

Vi på MT uppmärksamma barnen – och inte minst alla de ideella krafter som ger barnen en meningsfull och aktiv fritid. Ett självuppoffrande arbete som ger barnen en bra start på livet – och grundlägger god kamratskap, laganda och sunda värderingar.

MT-cupen i Orsa 2022.

Bild: Christoffer Landgren

Bild: Christoffer Landgren

Annons

Annons

MT-cupen startades 1982 för att ge barnen just detta – och ge de yngre barnen en chans att också få uppleva en fotbollscup – och träffa andra kompisar från norra Dalarna som älskar fotboll.

Premiären av MT-cupen i Venjan 2022, i maj.

Bild: Christoffer Landgren

Sedan starten för 41 år sedan har tusentals barn deltagit i den traditionella fotbollscupen.

I år kommer fotbollsfesten naturligtvis tillbaka igen. Starkare än någonsin. I år avgörs cupen på elva olika platser i norra Dalarna – från Idre i norr (och väster) till Malung i söder och Rättvik i öster.

Bild: Christoffer Landgren

I år deltar upp mot 500 barn i åldrarna sex till nio år. Bakom planeringen och genomförandet av de lokala cupdagarna "hemma i byn" står de lokala klubbarna. Ett enormt ideellt görs lokalt för att få ihop allt inför lokala cupdagen.

På söndag, den 28 maj, drar årets MT-cupen igång på Skinnarvallen i Malung. Mora Tidning planerar att bevaka alla speldagar i sommar, med avslutning i september. Väl mött på sajten moratidning.se eller i papperstidningen.

Annons

I år bjuder vi till lite extra med en gåva till alla deltagande unga spelare, en miljövänlig MT-vattenflaska. Vi hoppas den kan delas ut redan till premiären. Vattenflaskan kommer förhoppningsvis att komma till nytta i sommar.

Annons

MT-cupen i Våmhus 2022.

Bild: Christoffer Landgren

Väl mött. Fotboll ska spelas på hemmaplan.

Fotnot: Läs allt om cupen i sommar på moratidning.se eller papperstidningen. Spelschema och annan uppdaterad information inför speldagarna kan du läsa om i FB-gruppen MT-Cupen 2023.

MT-cupens final i Mora i september 2022. Gamle stormålvakten Thomas Ravelli gästade avslutningen och träffade diplomerade deltagarna Tage och Nils Blumenberg.

Bild: Christoffer Landgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan