Annons

Annons

Annons

Mora

Läsartext
Vasaloppsveteranerna har haft sitt 36:e årsmöte

Vasaloppsveteranerna har träffats i Mora för sitt 36:e årsmöte för klubben som bildades 1987.

Detta är en läsartext.

Några av de 48 nya Vasaloppsveteranerna som nu uppnått 30 år i Fädrens Spår. De är nu 1 213 veteraner. varav 18 är damer. 49 är utländska veteraner som i år utökades med en fransman och det finns nu två från Frankrike i klubben. Foto: KEA

Annons

Under fredagen åkte en busslast veteraner till Biri i Norge och besök på Madshus skidfabrik.

Årsmötet var denna gång förlagt till Mora folkhögskola där skidfabrikanten Madshus och vallatillverkaren Swix fanns på plats. Efter lunch startade årsmötet som leddes av Lennart Sacrédeus med medaljutdelning, diplom och avtackningar.

Diplom till årets Vasaloppsveteran gick till norska bröderna Arvid och Bent Galborgen, som 2023 båda gjorde sitt 50:e år i Vasaloppsspåren.

Annons

Annons

Styrelsen består av: Lennarth Larsson, Karl-Erik ”KEA” Andersson, Helen Östensson, Tommy Bogg, Bosse Wallin, Torleif Bakke och Arne Sundqvist som adjungerad sekreterare. 6 regionombud och ett ombud för utland.

Torgny Mogren höll en lång underhållande och inspirerande föreläsning om sin fantastiska skidkarriär. Efter kaffe och gruppfotografering blev det obligatorisk tipspromenad med kluriga Vasaloppsfrågor.

Före den avslutande middagen höll Vasaloppets vd Johan Eriksson tal följt av en mycket uppskattad underhållning av Johan Eriksson från Malungsfors som fick deltagarna att sjunga och dansa med i sångerna han framförde.

Karl-Erik "KEA" Andersson

Ernst Aberger, Veteranernas ordförande Lennarth Larsson lyssnar på Nils Hult, Madshus som visade veteraner hur skidtillverkningen går till. Utvecklingen på skidfronten är stor framför allt genom att fler och fler skinskidor tillverkas. Foto: KEA

Arvid Galborgen, Bent Galborgen och Lars-Erik Persson gratuleras av Torgny Mogren för att ha uppnått 50 år i Vasaloppspåren från Sälen till Mora. Arvid och Bent blev även valda till Årets Vasaloppsveteraner. Foto: KEA.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan